Kangaroo & Company bundle

Vandaag heb ik deze vrolijke kaart gemaakt met de Kangaroo & Company bundle van Stampin’ Up! Een bundle betekent een combinatie van een stempelset met bijpassende dies (snijmallen).

Allereerst heb ik het papier voor de kaart zelf vast voorgesneden en gescoord. De basis met de kleur Very Vanilla, 21 x 14,5 en dan scoren op 10,5 voor de vouw. Daarna Poppy Parade (rood) gesneden op 10 x 14, en weer een stuk Very Vanilla op 9,5 x 13,5.

Vandaag had ik zin om een extra techniek toe te passen aan de kaart. Met een clearblock, die je normaal gebruikt om mee te stempelen, heb ik op de inktpad Call me clover (groen) gedrukt. Daarna heb ik de blok flink nat gemaakt met een kleine plantenspuit, zodat de inkt dunner en lichter wordt. Met een kwastje heb ik vervolgens in het midden van het stuk Very Vanilla van 9,5 x 13,5 geverft. Zo krijg je een watercolor effect. Daarna heb ik deze weggelegd om te drogen. Je kan er ook even met een heattool overheen, om het sneller te laten drogen. Gezien ik nu gebonden zit aan de eettafel, vanwege thuisscholing van mijn dochtertje, heb ik gekozen om hem uit zichzelf te laten drogen. Werkt ook prima!

Op wat reststukjes Very Vanilla heb ik de stempels gezet van de kangaroos en de bloemetjes met Memento zwart. De kangaroos heb ik ingekleurd met de blends van de kleuren Crumb Cake en Soft Suede, de snoetjes en mondjes wat aangestipt met Poppy Parade. De bloemetjes en blaadjes heb ik ingekleurd met de blends van Poppy Parade (rood), Flirty Flamingo (roze) en Call me clover (groen). Alle figuren heb ik uitgestanst met de bijpassende dies en de Stampin’ cut & emboss mini.

Vervolgens heb ik alle losse onderdelen op de juiste plek geplakt. Een van de bloemenplaatjes en de grote kangaroo met de baby heb ik met dimensionals geplakt, om een beetje dimensie te creƫren in de kaart. Daarna heb ik het vlindertje en de tekst gestempeld met Memento zwart, zodat deze op de juiste plek kwamen.

Op de basiskaart heb ik het Poppy Parade (rood) deel geplakt, en daarna het geheel van de kangaroos daar weer bovenop. Zo krijg je nog een subtiel randje langs de kaart.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met me op via het contactformulier of stuur een email!

joycebenjamins